Lunch
Förrätter
TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-
GAMMALDAGS MATJESSILL
Med frasig potatiskaka, prästostkräm, syrad silverlök och brynt smör
Icelandic herring with crispy potato cake, Swedish cheese, pickled white onion and browned butter
195:-
RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beetroots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-
PÄRON & ROGUEFORT
Med kanderade valnötter, dragon och castellfrancosallad
Pear & roquefort served with candied walnuts, tarragon and castellfranco salad
195:-
Torsdag 27 November
Dagens rätt/ Today´s special
SYDFRANSK FISK-& SKALDJURSGRYTA
Serveras med dagens fångst, saffransaioli och krutonger
Fish-& shellfish stew with catch of the day, saffron aioli and croutons
225:-
Veckans fisk / The catch of the week
TORSK
Serveras med ljummen gubbröra, citronsyrad fänkål, brynt smör och kokt potatis
Fillet of cod fish served with luke warm egg, onion & anchoives mash, lemon pickled fennel, browned butter and boiled potato
335:-
Veckans kött / The meat of the week
ANKKORV
Vårt eget hantverk, serveras med frasigt brysselkål, gräddig grönpepparsås och tryffelpotatispuré
Our own made ducksausage served with crispy brussels-& bacon, creamy green pepper sauce and truffle mashed potato
315:-
Veckans vegetariska/
The vegetarian of the weak
GNOCCHI PARISIENE
Med trio på pumpa, salvia, parmesan och brynt smör
Gnocchi Parisienne with three different ways of pumpkin, sage, parmesan and browned butter
295:-
Veckans Sallad/This week’s salad
RÄKSALLAD
Med krämig ägg, avokado, blandade blad, grönsaker och Rhode islanddressing
Shrimp salad served with creamy egg, avocado, mixed leaves, vegetables and Rhode Island dressing
310:-
Varmrätter
TORSK OCH GRATÄNG
Rimmad & pocherad, serveras med löjrom från Bottenviken, sauterad spenat, champagnesås och pommes duchesse
Salted & poached cod loin served with bleak roe, sautéed spinach, champagne sauce and pommes duchesse
425:-
ISTERBAND
Smörstekt serveras med rödbetor, rödvinssky och örtstuvad potatis
Pork Sausage with beet roots, red wine gravy and herb stewed potatoes
225:-
WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingonberries, browned butter and potato puree
295:-
FLÄSKSCHNITZEL
Serveras med tomatsallad, rostad vitlökssmör, rödvinssås och pommes frites
Pork schnitzel served with tomato salad, roasted garlic butter, red wine sauce and french fries
345:-
Desserter
PÄRONTARTE
med créme Chantilly
Pear tart with créme Chantilly
125:-
EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet
55:
CRÈME BRÛLÉE
95:-
CHOKLADTRYFFEL
Chocolate truffle
55:-
