Lunch

Förrätter

TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-

GAMMALDAGS MATJESSILL
Med frasig potatiskaka, prästostkräm, syrad silverlök och brynt smör
Icelandic herring with crispy potato cake, Swedish cheese, pickled white onion and browned butter
195:-

RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beetroots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-

KANTARELLER
Gräddstekta på smörstekt bröd, riven parmesan, citron och gräslök
Chantarelles, butter fried and lightly creamed on toast with parmesan, lemon and chives
235:-

MÅNDAG  20 Oktober 

Dagens rätt/ Today´s special

FLÄSKLÄGG
Serveras med Kb´s senap, smörad buljong och rotmos
Knuckle of pork served with our own mustard, butter demi glacé and root crop puree

225:-

Veckans fisk / The catch of the week 

HAVETS WALLENBERGARE
Serveras med forellrom, gröna ärtor, syrlig fänkålsallad, musselsås och potatispuré
Fish mousseline served with trout roe, green peas, fennel salad, mussel sauce och potatispuré

305:-

Veckans kött / The meat of the week 

SMÖRREBRÖD
På råg bröd, serveras med tunt skuren rostbiff, rostad lök, chornichonger och curryremoladsås
Thin sliced roast beef on rye bread, served with onion, chornichonger and curry remolade
315:-

Veckans vegetariska/
The vegetarian of the weak 

OKLASSISK WALLENBERGAR
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Vegetarian mousseline served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree

315:-

Veckans Sallad/This week’s salad

CAESARSALLAD
Serveras kyckling, bacon, svartkål, silverlök, gemsallad och parmesan
Caesarsalad served with pork belly, cabbage, silver onion, salad and parmesan

295:-

Klassiker på KB 

MENYPRIS 825:-

På menyn mellan den 6 – 18 oktober

FÖRRÄTT

SVENSK LÖJROM
På råraka med skuren rödlök, smetana och citron
Swedish bleak roe on crispy potato pancake served with chopped red onion, smetana and lemon

350:-

VARMRÄTT

BIFF RYDBERG
Med stekt potatis, ölbräserad lök, senapgsgrädde och rå äggula
Pan fried, dieced filet of beef & potato with beer braised onion, mustard cream and raw egg yolk

475:-

DESSERT

OSTKAKA
Serveras varm med sylt och vispad grädde
Swedish classic cheesecake with jam and whipped cream

110:-

Varmrätter

DAGENS FÅNGST
Smörstekt serveras med brynt smör och smördegsbakelse toppad med rökt forellrom, kantareller, smetana, Västerbottensost och syrad lök 
Butter fried lemon sole, with borwned butter and puffy pastry tart with smoked trout roe, chantarelles, smetana, Västerbotten cheese and pickled onion 
425:-

 

ISTERBAND
Smörstekt serveras med rödbetor, rödvinssky och örtstuvad potatis  
Pork Sausage with beet roots, red wine gravy and herb stewed potatoes       
225:-

WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingonberries, browned butter and potato puree
295:-

FLÄSKSCHNITZEL
Serveras med tomatsallad, rostad vitlökssmör, rödvinssås och pommes frites
Pork schnitzel served with tomato salad, roasted garlic butter, red wine sauce and french fries
345:-

Desserter

PÄRONTARTE
med créme Chantilly
Pear tart with créme Chantilly
145:-

EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet 
55:

CRÈME BRÛLÉE
95:-

CHOKLADTRYFFEL
Chocolate truffle
55:-

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus