Lunch
Förrätter
TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-
GAMMALDAGS MATJESSILL
Med frasig potatiskaka, prästostkräm, syrad silverlök och brynt smör
Icelandic herring with crispy potato cake, Swedish cheese, pickled white onion and browned butter
195:-
RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beetroots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-
PÄRON & ROGUEFORT
Med kanderade valnötter, dragon och castellfrancosallad
Pear & roquefort served with candied walnuts, tarragon and castellfranco salad
195:-
Tisdag 22 December
Veckans rätt / The dish of the week
LUTFISK
På färsk torskfilé serveras med frasigt bacon, smörade gröna små ärtor, kryddpeppar, bechamel och kokt potatis
Poached fillet of cod served with crispy bacon, buttered small green peas, allspice pepper, bechamel and boiled potato
325:-
Veckans vegetariska /This week’s vegetarian dish
OKLASSISK WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Vegetarian mousseline of soy beans served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
295:-
Veckans Sallad/This week’s salad
RÄKSALLAD
Med kokt ägg, avokado, blandade blad-& grönaker och Rhode islanddressing
Shrimp salad served with egg, avocado, mixed leaves-& vegetables and Rhode Island dressing
295:-
Varmrätter
TORSK OCH GRATÄNG
Rimmad & pocherad, serveras med löjrom från Bottenviken, sauterad spenat, champagnesås och pommes duchesse
Salted & poached cod loin served with bleak roe, sautéed spinach, champagne sauce and pommes duchesse
425:-
ISTERBAND
Smörstekt serveras med rödbetor, rödvinssky och örtstuvad potatis
Pork Sausage with beet roots, red wine gravy and herb stewed potatoes
225:-
WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingonberries, browned butter and potato puree
295:-
FLÄSKSCHNITZEL
Serveras med tomatsallad, rostad vitlökssmör, rödvinssås och pommes frites
Pork schnitzel served with tomato salad, roasted garlic butter, red wine sauce and french fries
345:-
Desserter
FIKONTARTE
med vispad grädde smaksatt med Cointreau och apelsinskal
Fig tart with whipped cream flavored with Cointreau and orange zest
145:-
EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet
55:
CRÈME BRÛLÉE
95:-
CHOKLADTRYFFEL
Chocolate truffle
55:-
