Lördag hela dagen

Före maten snacks

DAGENS SVENSKA CHARK 30g
Today´s Swedish charcuteries 30g
95:-

FRASIGT TUNNBRÖDSCHIPS MED LÖJROMSDIPP
Crispy flat bread chips with bleak roe
110:-

CROQUE MONSIEUR MED SKINKA OCH GRUYÉRE
Croque monsieur with ham and gruyére
85:-

FRITERAD SVENSK GÅRDSKYCKLING MED CITRUSYOGHURT
Fried Swedish farm chicken with citrus yoghurt
95:-

SNAPSGURKA MED SMETANA & HONUNG
Aqua vit cucumber with sour cream & honey
85:-
MED 4CL VODKA
with 4cl of vodka
185:-

Förrätter

 ”TOAST SKAGEN”
Med löjrom från Kalix
Shrimps mixed dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-

LÖJROM FRÅN KALIX
Serveras med skuren rödlök, smetana, citron och smörstekt bröd
Bleak roe from Kalix served with red onion, smetana, lemon and butter pan fried bread.
350:- 

FYRA SVENSKA SMAKER
Pepparrot & forellrom, matjesill med kryddkokt potais, kallrökt lax med selleri-& äppelslaw och grovmalen paté med tillbehör
Four Swedish flavors, Horseradish & trout roe, herring old style with spiced boiled potaoes, cold smoked salmon with celery-&  apple slaw and grounded paté with classic accessories
250:-

RÅSTEKT HUMMERSTJÄRT
Serveras med pancetta, rostad rotsellerikräm, hasselnötter och picklad kålrabbi
Raw pan fried whole lobster tail served with pancetta, roasted celeriac, hazelnuts and pickled kohrabi 
395:-

SLAKTARPATÉ
Serveras grovmalen med svartvinbärskräm, syltlök, chornichons och brödflarn
Buther paté served coarsley grounded sith black currant cream, pickled onions, chornichons and bread flakes
175:-

BURRATA
Med citrussallad ”panzanella”, färsk oregano,kapris. sardeller, chiliolja och krutonger 
 Burrata with citrus salad ”pananzellay”, fresh oregano, capers, anchovies, chili oil and crutons
175:-

RÖDBETSTARTAR
Serveras med rödlök, picklade senapskorn, frasig jordärtskocka, krasse och örtmajonnäs
Beet root tartar served with red onion, pickled mustard seeds, crispy Jerusalem artichoke and herb mayonnaise
185:

Desserter

OSTKAKA

Serveras varm med körsbärskompott och vispad grädde
Classic warm Swedish cheesecake served with cherry compote and whipped cream 
95:-

”KIR ROYAL”
Med svarta vinbär, champagne och citronmaräng
Kir royal with black current, champagne and lemon meringue
95:-

 

TONKAPARFAIT
Serveras med varma hjortron och mandelflarn 
Tonka parfait served with warm cloudberries and almond flakes
125:-

CRÈME BRÛLÉE
85:-

EN KULA GLASS ELLER SORBET
Ice cream or sorbet
55:-

CHOKLADTRYFFEL
Chocolate truffle
55:-

TRE GODINGAR
Chokladtryffel, kaffe och 3cl avec
Three yummies, chocolate truffle, coffee and 3 cl of avec
145:-

 

Varmrätter

HALSTRAD SKREIRYGG
Serveras med rostade tomater, sauce bouillabaise och brandade på skreislag
Fillet of Norwegian cod fish served with roasted tomatoes, sauce bouillabaise and mixed demi glacé
395:-

BAKAD REGNBÅGSFORELL
Serveras med ragu på rökt blåmusslor, gulbeta, fänkål morot-& bondbönor och skummig musselsås
Baked rain bow trout served with a ragu on smoked blue mussels, beetroot, fennel, carrot-& broad beans and frothy mussel sauce
345:-

VILDAND
Rosastekt bröst och confiterat lår, serveras med rödbetor på två olika vis, inlagt äpple, endivesallad, steksky och riven tryffel
Roasted breast & confit thigh of Wild duck served with fresh truffle, pickled apple, beetroots in two different ways, endive salad and demi glacé
395:-

KRONHJORTSTEK
Serveras med pumpakräm, sauce bordelaise och brynt kroppkaka fylld med kål & lök
Roasted Red deer steak served with pumpkin cream, sauce bordelaise and Swedish dumplings stuffed with cabbage & onion
375:-

ENTRECÔTE
Serveras med tomatsallad, dragonkräm,  rödvinssås och pommes frites
Entrecôte served with tomato salad, tarragon cream and red wine sauce
450:-

ÖPPEN RAVIOLI
Serveras med stekt ostronskivling, jordärtskockskräm, rostade hasselnötter och brynt sojasmör
Open ravioli served  with pan fried oyster mushroom, Jerusalem articoke, creamand roasted hazelnuts and browned soy butter
245:-

KB´s klassiker 

RÅBIFF
Med klassiska tillbehör
1/1 med pommes frites
 Steak Tartar served with beet roots, capers, red onion, mustard 
1/1 with pommes frites
195:-/295

WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
285:

Dryck

BUBBEL
Rigol Cava 130/600:-

Champange Henriot 185/995:-

Richard Juhlin Alkfri 20 cl 95:

BLOODY MARY
Vodka, tomatjuice, worchestersås, tabasco och pressad citron
185:-

DRY MARTINI
Plymoth Gin med husets vermouth garnerad med oliv
185:-

ALKHOLFRITT
Carl von Linné  bubbelvatten (75 cl) 35:-
Melleruds pilsner, lager (33 cl) 60:-
Easy rider Bulldog, Ale (33 cl) 62:-
San Pellegrino (50 cl) 58:-
Läsk 42:-

Restauranger som ingår i Melanders Group