Lördag hela dagen
Före maten snacks
DAGENS SVENSKA CHARK 30g
Today´s Swedish charcuteries 30g
95:-
FRASIGT TUNNBRÖDSCHIPS MED LÖJROMSDIPP
Crispy flat bread chips with bleak roe
110:-
CROQUE MONSIEUR MED SKINKA OCH GRUYÉRE
Croque monsieur with ham and gruyére
85:-
FRITERAD SVENSK GÅRDSKYCKLING MED CITRUSYOGHURT
Fried Swedish farm chicken with citrus yoghurt
95:-
SNAPSGURKA MED SMETANA & HONUNG
Aqua vit cucumber with sour cream & honey
85:-
MED 4CL VODKA
with 4cl of vodka
185:-
Förrätter
”TOAST SKAGEN”
Med löjrom från Kalix
Shrimps mixed dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-
LÖJROM FRÅN KALIX
Serveras med skuren rödlök, smetana, citron och smörstekt bröd
Bleak roe from Kalix served with red onion, smetana, lemon and butter pan fried bread.
350:-
FYRA SVENSKA SMAKER
Pepparrot & forellrom, matjesill med kryddkokt potais, kallrökt lax med selleri-& äppelslaw och grovmalen paté med tillbehör
Four Swedish flavors, Horseradish & trout roe, herring old style with spiced boiled potaoes, cold smoked salmon with celery-& apple slaw and grounded paté with classic accessories
250:-
RÅSTEKT HUMMERSTJÄRT
Serveras med pancetta, rostad rotsellerikräm, hasselnötter och picklad kålrabbi
Raw pan fried whole lobster tail served with pancetta, roasted celeriac, hazelnuts and pickled kohrabi
395:-
SLAKTARPATÉ
Serveras grovmalen med svartvinbärskräm, syltlök, chornichons och brödflarn
Buther paté served coarsley grounded sith black currant cream, pickled onions, chornichons and bread flakes
175:-
BURRATA
Med citrussallad ”panzanella”, färsk oregano,kapris. sardeller, chiliolja och krutonger
Burrata with citrus salad ”pananzellay”, fresh oregano, capers, anchovies, chili oil and crutons
175:-
RÖDBETSTARTAR
Serveras med rödlök, picklade senapskorn, frasig jordärtskocka, krasse och örtmajonnäs
Beet root tartar served with red onion, pickled mustard seeds, crispy Jerusalem artichoke and herb mayonnaise
185:
Desserter
OSTKAKA
Serveras varm med körsbärskompott och vispad grädde
Classic warm Swedish cheesecake served with cherry compote and whipped cream
95:-
”KIR ROYAL”
Med svarta vinbär, champagne och citronmaräng
Kir royal with black current, champagne and lemon meringue
95:-
TONKAPARFAIT
Serveras med varma hjortron och mandelflarn
Tonka parfait served with warm cloudberries and almond flakes
125:-
CRÈME BRÛLÉE
85:-
EN KULA GLASS ELLER SORBET
Ice cream or sorbet
55:-
CHOKLADTRYFFEL
Chocolate truffle
55:-
TRE GODINGAR
Chokladtryffel, kaffe och 3cl avec
Three yummies, chocolate truffle, coffee and 3 cl of avec
145:-
Varmrätter
HALSTRAD SKREIRYGG
Serveras med rostade tomater, sauce bouillabaise och brandade på skreislag
Fillet of Norwegian cod fish served with roasted tomatoes, sauce bouillabaise and mixed demi glacé
395:-
BAKAD REGNBÅGSFORELL
Serveras med ragu på rökt blåmusslor, gulbeta, fänkål morot-& bondbönor och skummig musselsås
Baked rain bow trout served with a ragu on smoked blue mussels, beetroot, fennel, carrot-& broad beans and frothy mussel sauce
345:-
VILDAND
Rosastekt bröst och confiterat lår, serveras med rödbetor på två olika vis, inlagt äpple, endivesallad, steksky och riven tryffel
Roasted breast & confit thigh of Wild duck served with fresh truffle, pickled apple, beetroots in two different ways, endive salad and demi glacé
395:-
KRONHJORTSTEK
Serveras med pumpakräm, sauce bordelaise och brynt kroppkaka fylld med kål & lök
Roasted Red deer steak served with pumpkin cream, sauce bordelaise and Swedish dumplings stuffed with cabbage & onion
375:-
ENTRECÔTE
Serveras med tomatsallad, dragonkräm, rödvinssås och pommes frites
Entrecôte served with tomato salad, tarragon cream and red wine sauce
450:-
GRATINERAD GETOST
Serveras med örtsallad, bakade grönsaker, hasselnötter, rödbetskräm och honungsdressing
Gratinaded goat cheese served with herb salad, baked root crops, hazelnuts, beet root cream and hoey dressing
295:-
KB´s klassiker
RÅBIFF
Med klassiska tillbehör
1/1 med pommes frites
Steak Tartar served with beet roots, capers, red onion, mustard
1/1 with pommes frites
195:-/295
WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
285:
Dryck
BUBBEL
Rigol Cava 130/600:-
Champange Henriot 185/995:-
Richard Juhlin Alkfri 20 cl 95:
BLOODY MARY
Vodka, tomatjuice, worchestersås, tabasco och pressad citron
185:-
DRY MARTINI
Plymoth Gin med husets vermouth garnerad med oliv
185:-
ALKHOLFRITT
Carl von Linné bubbelvatten (75 cl) 35:-
Melleruds pilsner, lager (33 cl) 60:-
Easy rider Bulldog, Ale (33 cl) 62:-
San Pellegrino (50 cl) 58:-
Läsk 42:-