Lördag hela dagen

Förrätter

TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-

KB´S SILLPLANKA
Våra tre egna varianter, lagrad prästost och kokt nypotatis
KB´s selection of baltic herring with Swedish cheese and boiled new potato
225:-

”SMÖRREBRÖD”
Serveras med tunna skivor kalvstek, chornichos, frasig lök, pepparrot och dansk remoulad
”Smörrebröd” served with thin slices of roast beef on veal, chornichons, crispy onion, horse radish and Danish remoulad sauce
195:-/ 255

BURRATA
Med variation på tomater, basilika, vitlökskrutoner och lagrad balsamico
Burrata with variation of tomatoes, basil, garlic croutons and balsamic vinegar
175:

Desserter

JORDGUBBAR
Flädermarinerade med rostad mandel, vispad grädde och vaniljglass
Elderberry marinated strawberries served with roasted almonds, whipped cream and vanilla ice cream
135:-

BAKAD CHOKLAD
Serveras med rostad vit choklad, kolakräm och kaffeglass
Baked chocolate served with roasted white chocolate, fudge cream and coffee ice cream
155:-

CRÈME BRÛLÉE
85:-

EN KULA GLASS ELLER SORBET
Ice cream or sorbet
55:-

CHOKLADTRYFFEL
Chocolate truffle
55:-

TRE GODINGAR
Chokladtryffel, kaffe och 3cl avec
Three yummies, chocolate truffle, coffee and 3 cl of avec
145:-

 

Varmrätter

RIMMAD LAX
Med  citron, senap och örtstuvad potatis
 Slightly salted salmon served with lemon, mustard and herb stewed potato
325 :-

PIGGVARSFILÉ
Smörstekt serveras med forellrom, grön sparris, picklad gurka, Sandefjordssås och kokt färskpotatis
Butter pan fried fillet of turbot served with trout roe, pickled cucumber, Sandefjords sauce and herb tossed boiled new potato
425:-

KALVSCHNITZEL
Panerad, smörstekt serveras med persiljesmör, steksky och en ljummen friterad potatissallad med skuren romansallad, rädisor, kapris, sommarlök och syrlig vinägrett
Crispy breaded veal schnitzel served with parsley, demi glacé and potatosalad with radish, capers, summer onion, Romaine lettuce and tart vinaigrette
355:-

RYGGBIFF
Serveras med tomatsallad,  rostad vitlökskräm,  rödvinssås och pommes frites
Strip steak served with tomato salad, roasted garlic cream and red wine sauce
450:-

RÄKSALLAD
Serveras med krämigt ägg,  avokado, grön sparris, gröna bönor och Rhode islanddressing
Shrimp salad served with creamy egg, green aspargus, green beans, and Rhode island dressing
295 :-

OKLASSISK WALLENBERGARE

Vegetarisk Wallenbergare med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Vegetarian mousseline served with lingon berries, browned butter and potato puree 
295:-

KB´s klassiker 

RÅBIFF
Med klassiska tillbehör
1/1 med pommes frites
 Steak Tartar served with beet roots, capers, red onion, mustard 
1/1 with pommes frites
195:-/295

WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
285:

Dryck

BUBBEL
Rigol Cava 130/600:-

Champange Henriot 185/995:-

Richard Juhlin Alkfri 20 cl 95:

BLOODY MARY
Vodka, tomatjuice, worchestersås, tabasco och pressad citron
185:-

DRY MARTINI
Plymoth Gin med husets vermouth garnerad med oliv
185:-

ALKHOLFRITT
Carl von Linné  bubbelvatten (75 cl) 35:-
Melleruds pilsner, lager (33 cl) 60:-
Easy rider Bulldog, Ale (33 cl) 62:-
San Pellegrino (50 cl) 58:-
Läsk 42:-

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus