MIDDAG

Före maten Snacks 

DAGENS SVENSKA CHARK 30g
Today´s Swedish charcuteries 30g
95:-

FRASIGT TUNNBRÖDSCHIPS MED LÖJROMSDIPP
Crispy flat bread chips with bleak roe
110:-

CROQUE MONSIEUR MED SKINKA OCH GRUYÉRE
Croque monsieur with ham and gruyére
85:-

FRITERAD SVENSK GÅRDSKYCKLING MED CITRUSYOGHURT
Fried Swedish farm chicken with citrus yoghurt
95:-

SNAPSGURKA MED SMETANA & HONUNG
Aquavit cucumber with sour cream & honey
75:-
MED 4cl VODKA
with 4cl of vodka
175:-

Förrätter

 ”TOAST SKAGEN”
Med löjrom från Kalix 
Shrimps mixed dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-

LÖJROM FRÅN KALIX
Serveras med skuren rödlök, smetana, citron och smörstekt bröd
Bleak roe from Kalix served with red onion, smetana, lemon and butter pan fried bread.
350:- 

FYRA SVENSKA SMAKER
Pepparrot & forellrom, matjesill med kryddkokt potais, kallrökt lax med selleri-& äppelslaw och grovmalen paté med tillbehör
Four Swedish flavors, Horseradish & trout roe, herring old style with spiced boiled potaoes, cold smoked salmon with celery-&  apple slaw and grounded paté with classic accessories
250:-

RÅSTEKT HUMMERSTJÄRT
Serveras med pancetta, rostad rotsellerikräm, hasselnötter och picklad kålrabbi
Raw pan fried whole lobster tail served with pancetta, roasted celeriac, hazelnuts and pickled kohrabi 
395:-

SLAKTARPATÉ
Serveras grovmalen med svartvinbärskräm, syltlök, chornichons och brödflarn
Buther paté served coarsley grounded sith black currant cream, pickled onions, chornichons and bread flakes
175:-

BURRATA
Med citrussallad ”panzanella”, färsk oregano,kapris. sardeller, chiliolja och krutonger 
 Burrata with citrus salad ”pananzellay”, fresh oregano, capers, anchovies, chili oil and crutons
175:-

RÖDBETSTARTAR
Serveras med rödlök, picklade senapskorn, frasig jordärtskocka, krasse och örtmajonnäs
Beet root tartar served with red onion, pickled mustard seeds, crispy Jerusalem artichoke and herb mayonnaise
185:

Desserter

OSTKAKA
Serveras varm med körsbärskompott och vispad grädde
Classic warm Swedish cheesecake served with cherry compote and whipped cream 
95:-

”KIR ROYAL”
Med svarta vinbär, champagne och citronmaräng
Kir royal with black current, champagne and lemon meringue
95:-

TONKAPARFAIT
Serveras med varma hjortron och mandelflarn 
Tonka parfait served with warm cloudberries and almond flakes
125:-

CRÈME BRÛLÉE
85:-

EN KULA GLASS ELLER SORBET
Ice cream or sorbet
55:-

CHOKLADTRYFFEL
Chocolate truffle
55:-

TRE GODINGAR
Chokladtryffel, kaffe och 3cl avec
Three yummies, chocolate truffle, coffee and 3 cl of avec
145:-

 

Varmrätter

HALSTRAD SKREIRYGG
Serveras med rostade tomater, sauce bouillabaise och brandade på skreislag
Fillet of Norwegian cod fish served with roasted tomatoes, sauce bouillabaise and mixed demi glacé
395:-

BAKAD REGNBÅGSFORELL
Serveras med ragu på rökt blåmusslor, gulbeta, fänkål morot-& bondbönor och skummig musselsås
Baked rain bow trout served with a ragu on smoked blue mussels, beetroot, fennel, carrot-& broad beans and frothy mussel sauce
345:-

VILDAND
Rosastekt bröst och confiterat lår, serveras med rödbetor på två olika vis, inlagt äpple, endivesallad, steksky och riven tryffel
Roasted breast & confit thigh of Wild duck served with fresh truffle, pickled apple, beetroots in two different ways, endive salad and demi glacé
395:-

KRONHJORTSTEK
Serveras med pumpakräm, sauce bordelaise och brynt kroppkaka fylld med kål & lök
Roasted Red deer steak served with pumpkin cream, sauce bordelaise and Swedish dumplings stuffed with cabbage & onion
375:-

ENTRECÔTE
Serveras med tomatsallad, dragonkräm,  rödvinssås och pommes frites
Entrecôte served with tomato salad, tarragon cream and red wine sauce
450:-

ÖPPEN RAVIOLI
Serveras med stekt ostronskivling, jordärtskockskräm, rostade hasselnötter och brynt sojasmör
Open ravioli served  with pan fried oyster mushroom, Jerusalem articoke, creamand roasted hazelnuts and browned soy butter
245:-

KB´s klassiker 

RÅBIFF
Med klassiska tillbehör
1/1 med pommes frites
 Steak Tartar served with beet roots, capers, red onion, mustard 
1/1 with pommes frites
195:-/295

WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
295

Dryck

BUBBEL

Rigol Cava 130/600:-

Champange Henriot 185/995:-

Richard Juhlin Alkfri 20 cl 95:


DRY MARTINI
Plymouth Gin med husets vermouth garnerad med oliv
185:-

LILAC LILY
Arette blanco tequila, färsk lime och fikonsockerlag
185:-


ALKHOLFRITT

Carl von Linné  bubbelvatten (75 cl) 35:-
Melleruds pilsner, lager (33 cl) 60:-
Easy rider Bulldog, Ale (33 cl) 62:-
San Pellegrino (50 cl) 58:-
Läsk 42:-

Restauranger som ingår i Melanders Group