Lunch
Förrätter
MATJESSILL
Serveras med silverlök, Västerbottenost, smetana, kavring, brynt smör och kryddkokt potatis
Soused herring served with silver onion, Swedish cheese, sour cream, dark rye bread, browned butter and boiled potato
195:
TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-
RÖDBETSTARTE
Serveras med getostmousse, rostade valnötter och frissésallad
Beet root tartar served with goat cheese mousse, roasted walnuts and friseé salad
185:
RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beet roots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-
Dagens rätt/ Today´s special
TORSDAG 12 FEBRUARI
BIFF LINDSTRÖM
Servera med saltgurka, pesilja, kryddsmör, rödvinssås och kokt potatis
Mousseline of beef stuffed with beetroots & capers served with salted cucumber, parsley, café de Paris smörs, red wine sauce and boiled potato
225:-
KORVHANTVERK PÅ KB DEN 10 -22 FEBRUARI
CHORIZO
Serveras med salsa romanesco, bellaverde och potatis bravas
Chorizo served with salsa romanesco, bellaverde nad potata bravas
305:-
HÖGREVSKORV
Rödvinsmarinerad, serveras med karamelliserad lök brässerad i rostad kycklingfond, surdegskrutonger och gruyéregratinerad potatispuré
Red wine marinated beef chuck sausage served with caramelized onion braised in roasted chicken stock, sourdough croutons and gruyére gratinated potato puree
325:-
TORSK-& SKALDJURSKORV
Serveras med en syrlig fänkålsallad, sauce hollandaise och en croquett smaksatt med rökt torsk, gruyére& rostad fänkål
Cod -& shell fisk sausage served with a tangy fennel salad, sauce hollandaise and a crouquette flavored with smoked cod, gruyére, & roasted fennel.
325:-
Veckans vegetariska/
The vegetarian of the week
KNIPPMOROT
Harrisaglaserad, serveras med rostade kikärtor, syrad lök, mynta, bladpersilja, tahinidresssing och hummus,
Harissaglaced carrot served with roasted chick-peas, pickled onion, mint, parsley, tahini dressing and hummus
285:-
Dagens Sallad/ Today´s salad
VITELLO TONATO SALLAD
Serveras med tunt skuren kalvrostbiff, kronärtskocka, oliver, krutonger och frissesallad
Frisse salad served with thinly sliced veal rump steak, artichocke, olives, croutons and tuna fish dressing
285:-
Varmrätter
REGNBÅGSFILÉ
Lättrimmad & bakad, serveras med blomkålsstomp, löjrom-& gräslökssås och frasiga kroppkakor smaksatta med Västerbottenost
Salted and oven baked fillet of Rainbow Trout served with cauliflower mash, bleak roe.& chives sauce and Swedish dumplings with Västerbotten cheese
355:-
ISTERBAND
Smörstekt serveras med rödbetor, rödvinssky och örtstuvad potatis
Pork Sausage with beet roots, red wine gravy and herb stewed potatoes
225:-
WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
295:-
RYGGBIFF
Serveras med tomatsallad, café de Parissmör, rödvinssås och pommes frites
Entrecote served with tomato salad, café de Paris butter, red wine sauce and french fries
425:-
Desserter
PEACH MELBA
Serveras med inkokt persika, hallonsorbet, färskostmousse och mandelflarn
Peach Melba served with raspberry sorbet, cottage cheese mousse and almond crisp
135:-
EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet
55:
CRÈME BRÛLÉE
95:-
CHOKLADTRYFFEL
Chocolate truffle
55:-