Lunch .

Förrätter

TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-

KB´S SILLPLANKA
Våra tre egna varianter, lagrad prästost och kokt nypotatis
KB´s selection of baltic herring with Swedish cheese and boiled new potato
225:-

”SMÖRREBRÖD”
Serveras med tunna skivor kalvstek, chornichos, frasig lök, pepparrot och dansk remoulad
”Smörrebröd” served with thin slices of roast beef on veal, chornichons, crispy onion, horse radish and Danish remoulad sauce
195:-/ 255

BURRATA
Med variation på tomater, basilika, vitlökskrutoner och lagrad balsamico
Burrata with variation of tomatoes, basil, garlic croutons and balsamic vinegar
175:

RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beet roots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-

Dagens rätt/ Today´s special

FREDAG 28 Juni 

STEKT BIFF

med  pommes duchesse, bacon lindade haricotsverts, bakad plommontomat, bearnaise och rödvinssås
Fried steak with pommes duchesse, bacon wraped haricots verts, baked plum tomato, sauce bearnaise and red wine sauce

195 :-

Veckans rätt/Plate  of the week

LERPOTTASILL

Serveras med kokt ägg, rödlök, gräslök, brynt smör och kokt potatis
Pickled batlic herrig served with boiled egg, red onion, chives, browned butter and boiled potato

255:-

ISTERBAND
Med rödbetor, rödvinssås och örtstuvad potatis
Pork sausage with beet roots, red wine sauce and herb stewed potatoes 
215:-

Dagens rätt/ Today´s special

 

Fredag 10 maj

RAGGMUNK
med  stekt, rimmat fläsk, rårörda lingon och brynt smör.

 

 

195 :-

Veckans rätt/Plate  of the week

NATTBAKAD FLÄSKSIDA
Rostad morotskräm, bondbönor, morot, romanescokål, skysås och puffade fläsksvål
Night baked pork served with roasted carrot cream, broad beans, carrot, romanesco cabbage, cloud sauce and puffed pork rinds

275 :-

INKOKT LAX

Dillmajonnäs, inlagd gurka, krämigt ägg, kokt potatis
 Boiled salmon, dill mayonnaise, creamy egg, cucumber and potato

285:-

Varmrätter

RIMMAD LAX
Med  citron, senap och örtstuvad potatis
 Slightly salted salmon served with lemon, mustard and herb stewed potato
325 :-

PIGGVARSFILÉ
Smörstekt serveras med forellrom, grön sparris, picklad gurka, Sandefjordssås och kokt färskpotatis
Butter pan fried fillet of turbot served with trout roe, pickled cucumber, Sandefjords sauce and herb tossed boiled new potato
425:-

KALVSCHNITZEL
Panerad, smörstekt serveras med persiljesmör, steksky och en ljummen friterad potatissallad med skuren romansallad, rädisor, kapris, sommarlök och syrlig vinägrett
Crispy breaded veal schnitzel served with parsley, demi glacé and potatosalad with radish, capers, summer onion, Romaine lettuce and tart vinaigrette
355:-

WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
295:-

RYGGBIFF
Serveras med tomatsallad, rostad vitlökscreme,  rödvinssås och pommes frites
Strip steak served with tomato salad, garlic creme and red wine sauce
450:-


Veckans vegetariska/
The vegetarian of the week:

OKLASSISK WALLENBERGARE
Vegetarisk wallenbergare med rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Vegetarian mousseline served with lingon berries, browned butter and potato puree
295:-

Dagens Sallader: Today´s salad 

RÄKSALLAD
Serveras med krämigt ägg,  avokado, grön sparris, gröna bönor och Rhode islanddressing
Shrimp salad served with creamy egg, green aspargus, green beans, and Rhode island dressing
295 :-

Desserter

JORDGUBBAR
Flädermarinerade med rostad mandel, vispad grädde och vaniljglass
Elderberry marinated strawberries served with roasted almonds, whipped cream and vanilla ice cream
135:-

BAKAD CHOKLAD
Serveras med rostad vit choklad, kolakräm och kaffeglass
Baked chocolate served with roasted white chocolate, fudge cream and coffee ice cream
155:-

EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet 
55:

CRÈME BRÛLÉE
75:-


CHOKLADTRYFFEL

Chocolate truffle
55:-

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus