Lunch 11.30 - 16.00

Förrätter

KB´S SILLPLANKA
Matjessill, senapssill, löjrom-& pepparrotssill serveras med Västerbottenost, kryddost och kokt potatis
Kb´s selection of Baltic herring with Swedish cheese and boiled potato 
225:

TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-

SKOGSSVAMPSOPPA
Serveras med blandad svamp, rosmarinpicklat äpple och pocherat ägg 
Mushroom soup served with mixed hushrooms, rosemary pickled apples, and poached egg
175:

RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beet roots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-

Dagens rätt/ Today´s special

Måndag 13 Januari 

MEJRAMSKORV
Serveras med surkål, KB´s senap och kokt potatis 
Marjoram sausage served with sauerkraut, KB´s mustard and boiled potato

225:-

Veckans husman/
This week´s special

VÄSTERHAVSFISK
Serveras med smörsås, broccoli, forellrom och kokt potatis
Western sea fish served with butter sauce, broccoli, trout roe and boiled potato
315:-

STEAK MINUTE
Serveras med äggula, pepparrot, steksky, saltgurka och potatispuré
Steak Minute served with egg yolk, horseradish, pickle and potato puree
305:-

Veckans vegetariska/
The vegetarian of the week

OKLASSISK WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Vegetarian mousseline served with green peas, lingon berries, browned butter and potatopuree
295:-

Dagens Sallad/ Today´s salad 

RÄKSALLAD
Serveras med avokado, krämigt ägg, blandade grönsaker och majonnäs
Scrimp salad served with avocado creamy egg, mixed vegetalbes and mayonnaise
295:-

Varmrätter

REGNBÅGSFILÉ
Lättrimmad & bakad, serveras med dillsauterad purjolök, forellrom, smörsås och krossad potatis tippad med smetana, kavring, krispig potatis och dill
Salted and oven baked fillet of Rainbow Trout served with sauteéd leek, trout roe, beurre blanc, and crushed potatoes topped with sour cram, dark rye bread, potato crisp and dill 
335:-

ISTERBAND
Smörstekt serveras med rödbetor, rödvinssky och örtstuvad potatis  
Pork Sausage with beet roots, red wine gravy and herb stewed potatoes       

225:-

WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
295:-

RYGGBIFF
Serveras med tomatsallad,  café de Parissmör, rödvinssås och pommes frites
Entrecote served with tomato salad, café de Paris butter, red wine sauce and french fries
425:-

Desserter

PEACH MELBA
Serveras med inkokt persika, hallonsorbet, färskostmousse och mandelflarn
Peach Melba served with raspberry sorbet, cottage cheese mousse and almond crisp
135:-

EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet 
55:

CRÈME BRÛLÉE
95:-


CHOKLADTRYFFEL

Chocolate truffle
55:-

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus