Lunch
Förrätter
TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-
LÖJROM FRÅN KALIX
Serveras med skuren rödlök, smetana, citron och smörstekt bröd
Bleak roe from Kalix served with red onion, smetana, lemon and butter pan fried bread.
350:-
FYRA SVENSKA SMAKER
Pepparrot & forellrom, matjesill med kryddkokt potatis, kallrökt lax med selleri-& äppelslaw och grovmalen paté med tillbehör
Four Swedish flavorsk Horse radish & trout roe, Herring old style with spiced boiled potatoes, cold smoked salmon with celry-& apple slaw and grounded paté with classic accessories
250:-
RÖDBETSTARTAR
Serveras med örtmajonnäs, rödlök, picklade senapskorn, frasig jordärtskocka och krasse
Beet root tartar with herbs mayonnaise, red onion, pickled mustard seeds, crispy Jerusalem artichock and cress
185:
RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beet roots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-
Dagens rätt/ Today´s special
Torsdag 28 mars
RÅGMJÖLSPANERAD TORSK
Med räkor, gurka, örtmajonnäs och kokt potatis.
Rye, breadcrumbed cod with shrimps, cucumber, mayonnaise and boiled potatoes
195:-
Veckans rätt/Plate of the week
KB´S KALVLEVER ANGLAISE
Med bacon, kapris, sauterad lök, stekssky och potatispuré
Calf liver Anglaise served with bacon, capers, sauteed onion, demi glacé and potato puree
295 :-
HALSTRAD RÖDING
Serveras med sparrisbroccoli, rökt forellrom, skaldjurssås och blomkålsstomp
Grilled fillet of char served with asparagus broccoli, smoked trout roe, shellfish sauce and mashed cauliflower
355
Varmrätter
KB´S RÄKSMÖRGÅS
På rågbröd med forellrom, ägg, rädisa, pepparrot, dill och majonnäs
Open shrimp sandwich on rye bread with trout roe, egg, radish, horse radish, dill and mayonnaise
275:-
HALSTRAD SKREIRYGG
Serveras med med rostade tomater, sauce bouillabaise och blandade slagt från Skrei
Fillet of Norwegian cod fish served with roasted tomatoes, sauce bouillabaise and mixed demi glace
395:-
ISTERBAND
Med rödbetor, rödvinssås och örtstuvad potatis
Pork sausage with beet roots, red wine sauce and herb stewed potato
215:-
WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
295:-
ENTRECÔTE
Serveras med tomatsallad, dragonkräm, rödvinssås och pommes frites
Entrecôte served with tomato saladt, tarragon cream and red wine sauce
450:-
Veckans vegetariska/
The vegetarian of the week:
GRATINERAD GETOST
Serveras med örtsallad, bakade grönsaker, hasselnötter, rödbetskräm och honungsdressing
Gratinaded goat cheese served with herb salad, baked root crops, hazelnuts, beet root cream and hoey dressing
295:-
Dagens Sallader: Today´s salad
VITELLO TONATO
Med rosastekt kalv, marinerade kronärtskockor, rostade tomater, bladsallad och tonfiskdressing
Vitello tonato served with roasted calf. marinated artichoke, roasted tomatoes, lettuce and tuna fish dressing
275 :-
Desserter
OSTKAKA
Serveras varm med körsbärskompott och vispad grädde
Classic warm Swedish cheesecake served with cherry compote and whipped cream
95:-
EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet
55:
CRÈME BRÛLÉE
75:-
CHOKLADTRYFFEL
Chocolate truffle
55:-