Lunch

Förrätter

TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-

LÖJROM FRÅN KALIX
Serveras med skuren rödlök, smetana, citron och smörstekt bröd
Bleak roe from Kalix served with red onion, smetana, lemon and butter pan fried bread.
350:- 

FYRA SVENSKA SMAKER
Pepparrot & forellrom, matjesill med kryddkokt potatis, kallrökt lax med selleri-& äppelslaw och grovmalen paté med tillbehör
Four Swedish flavorsk Horse radish & trout roe, Herring old style with spiced boiled potatoes, cold smoked salmon with celry-& apple slaw and grounded paté with classic accessories
250:-

RÖDBETSTARTAR
Serveras med örtmajonnäs, rödlök, picklade senapskorn, frasig jordärtskocka och krasse
Beet root tartar with herbs mayonnaise, red onion, pickled mustard seeds, crispy Jerusalem artichock and cress
185:

RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beet roots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-

Dagens rätt/ Today´s special

 

Torsdag 28 mars

 

RÅGMJÖLSPANERAD TORSK
Med räkor, gurka, örtmajonnäs och kokt potatis.
Rye, breadcrumbed cod with shrimps, cucumber, mayonnaise and boiled potatoes

195:-

Veckans rätt/Plate  of the week

 KB´S KALVLEVER ANGLAISE
Med bacon, kapris, sauterad lök, stekssky och potatispuré
Calf liver Anglaise served with bacon, capers, sauteed onion, demi glacé and potato puree

295 :-

HALSTRAD RÖDING
Serveras med sparrisbroccoli, rökt forellrom, skaldjurssås och blomkålsstomp
Grilled fillet of char served with asparagus broccoli, smoked trout roe, shellfish sauce and mashed cauliflower

355

Varmrätter

KB´S RÄKSMÖRGÅS
På rågbröd med forellrom, ägg, rädisa, pepparrot, dill och majonnäs
Open shrimp sandwich on rye bread with trout roe, egg, radish, horse radish, dill and mayonnaise
275:-

HALSTRAD SKREIRYGG
Serveras med med rostade tomater, sauce bouillabaise och blandade slagt från Skrei
Fillet of Norwegian cod fish served with roasted tomatoes, sauce bouillabaise and mixed demi glace
395:-

ISTERBAND
Med rödbetor, rödvinssås och örtstuvad potatis
Pork sausage with beet roots, red wine sauce and herb stewed potato
215:-

WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
295:-

ENTRECÔTE
Serveras med tomatsallad, dragonkräm, rödvinssås och pommes frites
Entrecôte served with tomato saladt, tarragon cream and red wine sauce
450:-


Veckans vegetariska/
The vegetarian of the week:

 

GRATINERAD GETOST
Serveras med örtsallad, bakade grönsaker, hasselnötter, rödbetskräm och honungsdressing
Gratinaded goat cheese served with herb salad, baked root crops, hazelnuts, beet root cream and hoey dressing

295:-

Dagens Sallader: Today´s salad 


VITELLO TONATO
Med rosastekt kalv, marinerade kronärtskockor, rostade tomater, bladsallad och tonfiskdressing
Vitello tonato served with roasted calf. marinated artichoke, roasted tomatoes, lettuce and tuna fish dressing

275 :-

Desserter

OSTKAKA
Serveras varm med körsbärskompott och vispad grädde
Classic warm Swedish cheesecake served with cherry compote and whipped cream 
95:-

EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet
55:

CRÈME BRÛLÉE
75:-


CHOKLADTRYFFEL

Chocolate truffle
55:-

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus