Lunch .

Förrätter

KB´S SILLPLANKA
Stekt inlagd sill, matjessill, senapssill, löjrom-& pepparrotssill serveras med Västerbottenost, kryddost och kokt potatis
Kb´s selection of Baltic herring with Swedish cheese and boiled potato 
225:

TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-

TUPPLEVERPASTEJ
Serveras med sauternesgelé, hasselnötter och levainbröd
Rooster liver paté served with sautéed jelly, hazelnuts and levain bread
165:-

RÖDBETA
Bakad, serveras med örtsallad, getostkräm, lagrad balsamico och brödsmulor
Baked beet root served with herb salad, goad cheese cream, aged balsamico and bread crumbs
175:

RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beet roots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-

Dagens rätt/ Today´s special

Fredag 4 Oktober

RAGGMUNK
Serveras med stekt fläsk, rårörda lingon och brynt smör
”Raggmunk” served with salted pork, lingon berries and browned butter
195:-

Veckans husman/
This week´s special

SMÖRSTEKT TORSKRYGG
Serveras med gröna ärtor, Sandefjordsås och potatispuré gratinerad med Västerbottenost
Butter fried cod file served with green peas, Sandefjord sauce and potato puree gratinated with Västerbotten cheese 
355:-

HUSETS BLODPUDDING
Serveras med stekt flsk, syrliga äpplen, bakad rödlök, rårörda lingon och brynt smör
Black pudding served with pan fried pork belly, apple, baked red onion, lingon berries and browned butter
255:-

Veckans vegetariska/
The vegetarian of the week

KRÄMIG MATVETE
Serveras med friterad haloumi, solkyssta tomater, gremolata och parmesan
creamy wheat served  with deep fried haloumi, sun dried tomatoes, gremolata and parmesan 
275 :-

 

Dagens Sallader/ Today´s salad 

SALLAD  NICOISE
Serveras med halstrad tonfisk, ägg, haricots verts, sardeller & potatis 
Salad Nicoise served with seared tuna, egg, haricots verts, anchoives & potato 
325 :-

Varmrätter

FJÄLLRÖDINGFILÉ
Kryddbakad, serveras med kräftor, smörstekta kantareller, inkokt gulbeta, smulad Västerbottenost, kavring, rostad gulbetskräm och kräftsås 
Spicy baked fillet of char served with crayfish, butter pan fried chantarelles, pickled yellow beet roots, crumbled Swedish cheese, rye bread, roasted yellow beet cream and crayfish sauce
375:-

ISTERBAND
Smörstekt serveras med rödbetor, rödvinssky och örtstuvad potatis      Pork sausage with beet roots, red wine gravy and herb stewed potatoes     

215:-

WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
295:-

RYGGBIFF
Serveras med tomatsallad,  café de Parissmör, rödvinssås och pommes frites
Entrecote served with tomato salad, café de Paris butter, red wine sauce and french fries
425:-

Desserter

KOKOSKAKA
Serveras med ananassorbet, inlagd ananas och ingefärssmaksatt kokosgrädde
Coconut cake served with pineapple sorbet, pickled pineapple and gingere flavored coconut cream
115:-

BAKAD CHOKLAD
Serveras med rostad vit choklad, kolakräm och kaffeglass
Baked chocolate served with roasted white chocolate, fudge cream and coffee ice cream
155:-

EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet 
55:

CRÈME BRÛLÉE
75:-


CHOKLADTRYFFEL

Chocolate truffle
55:-

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus