Lunch

Förrätter

TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
235:- / 325:-

LÖJROM FRÅN KALIX
Serveras med skuren rödlök, smetana, citron och smörstekt bröd
Bleak roe from Kalix served with red onion, smetana, lemon and butter pan fried bread.
350:- 

FYRA SVENSKA SMAKER
Pepparrot & forellrom, matjesill med kryddkokt potatis, kallrökt lax med selleri-& äppelslaw och grovmalen paté med tillbehör
Four Swedish flavorsk Horse radish & trout roe, Herring old style with spiced boiled potatoes, cold smoked salmon with celry-& apple slaw and grounded paté with classic accessories
250:-

RÖDBETSTARTAR
Serveras med örtmajonnäs, rödlök, picklade senapskorn, frasig jordärtskocka och krasse
Beet root tartar with herbs mayonnaise, red onion, pickled mustard seeds, crispy Jerusalem artichock and cress
185:

RÅBIFF
Serveras med klassiska tillbehör
Steak tartar with beet roots, capers, red onion, mustard and french fries
195:- / 295:-

Dagens rätt/ Today´s special

 

Fredag 1 mars

 

RAGGMUNK
Serveras med stekt rimmat fläsk, rårörda lingon och brynt smör
Classic potato pancake with panfried, salted pork, lingon berries and browned butter
195:-

Veckans rätt/Plate  of the week

 RIMMAD LAX
Serveras med citron, senap och örtstuvad potatis
Lightly salted Salmon served with lemon, mustard and slewed potato
325 :-

BOEUF BOURGUIGNON
Serveras med rökt sidfläsk, syltlök, portabello och tryffelpotatispuré
Boeuf Bourguignon served with smoked pork belly, portabello, small onios and truffle potato
275

Varmrätter

KB´S RÄKSMÖRGÅS
På rågbröd med forellrom, ägg, rädisa, pepparrot, dill och majonnäs
Open shrimp sandwich on rye bread with trout roe, egg, radish, horse radish, dill and mayonnaise
275:-

HALSTRAD SKREIRYGG
Serveras med med rostade tomater, sauce bouillabaise och blandade slagt från Skrei
Fillet of Norwegian cod fish served with roasted tomatoes, sauce bouillabaise and mixed demi glace
395:-

ISTERBAND
Med rödbetor, rödvinssås och örtstuvad potatis
Pork sausage with beet roots, red wine sauce and herb stewed potato
215:-

WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
295:-

ENTRECÔTE
Serveras med tomatsallad, dragonkräm, rödvinssås och pommes frites
Entrecôte served with tomato saladt, tarragon cream and red wine sauce
450:-


Veckans vegetariska/
The vegetarian of the week:

 

ÖPPEN RAVIOLI
Serveras med stekt ostronskivling, jordärtskockskräm, rostade hasselnötter och brynt sojasmör
Open ravioli served with pan fried oyster mushroom, Jerusalem artichoke, creamand roasted hazelnuts and browned soy butter
245:-

Dagens Sallader: Today´s salad 


KB´S SALLAD
Serveras med parmaskinka, burrata, granatäpple och örtdressing
Salad with Parma ham, burrata, pomegranate and herb dressing
245 :-

Desserter

OSTKAKA
Serveras varm med körsbärskompott och vispad grädde
Classic warm Swedish cheesecake served with cherry compote and whipped cream 
95:-

EN KULA GLASS/SORBET
Ice cream or sorbet
55:

CRÈME BRÛLÉE
75:-


CHOKLADTRYFFEL

Chocolate truffle
55:-

Restauranger som ingår i Melanders Group