Festvåningsmenyer

Meny Chatham

TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread


WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree


SMULPAJ
Med kompott, havresmulor och vaniljssås
Crumb pie served with compote, oat crumbs and custard 

Menypris: 625:-/person

 

Meny Högfeldt

BURRATA
Med tomater på olika vis, solrospesto, basilika och brödkrisp
Burrata served with tomatoes in different ways sunflower pesto, basil and bread crisp


BAKAD REGNBÅGSFILÈ
Serveras med broccolino, syrat fänkål, Sandefjordsås med gräslök och örtslungad kokt potatis
Baked fillet of Rainbow trout served with broccoli, Sandefjord sauce with chives and herb tossed boiled potato 


CREMÈ BRULÈE
Med färsk vanilj
With vanilla 


Menypris: 725:-/person

Meny Cullberg

TARTAR PÅ LAX
Servera med regnbågsrom, ägg, kapris, syrlig gurka, hängd gräddfil och rågkrisp
Tartar on salmon with trout roe, egg,  capers, pickled cucumber, sour cream and rye crisp

ROSASTEKT RYGGBIFF
Servera med ragu på puylinser, grönsaker & anklever, rostade marinerade tomater, rödvinssås och tryffelpotatispuré
Pink roasted beef steak served with ragu on puy lentils, vegetagbles &-duck liver, roasted marinated tomatoes, red wine sauce and truffle potato puree

CHOKLADMOUSSE
Med hallonkompott, saltrostad mandel och frasig sockerkaka
Chocolate mousse served with raspberry compote, salt roasted almonds and crispy sponge cake

Menypris: 850:-/person

Drinktilltugg

75:-/styck

Skagen på ljust bröd med löjrom från Bottenviken och rödlök
Shrimps on mayonnaise on light bread with bleak roe and pickled red onion 

Tartar på lax med bakad äggula, lök, friterad kapris, forellrom och brödkrisp
Tartar on salmon with baked egg yolk, fried capers, trout roe and bread crisp 

Bakad gulbeta med getost, salvia, frasig mandel och honoung
Baked yellow beet root with goat cheese, sage, crispy almonds and honey

Anklevermousse på crostini med aprikoskompott och rostade hasselnötter
Ducklivermousse on crostini served with apricot compote and roasted hazelnuts

Drinkförslag

BUBBEL
Rigol Cava, Brut 600 kr / flaskan

Champagne Henriot 995 kr /flaskan

DRINKAR
Kir Royal 185 kr
Creme de cassis och Champange

Mimosa 185 kr
Apelsinjuice och champagne

 

Vinförslag

VINPAKET CHATHAM
2019 Pascal Jolivet Sancerre Blanc 2019 680:-
2021 Bourgogne Joseph Drouhin 720:-
Grådask, Tawny Port 88:-/glas

VINPAKET HÖGFÖLDT

2016 Chianti Terre di Cresci, Poggiotondo, Chanti, Italien 860:-
2018 Poilly-Vinzelles, Joseph Drouhin 760:-
2019 Chateau Fontebride, Sauternes. Bordeaux, Frankrike 135:-/glas

VINPAKET CULLBERG

2016 Weingut Fred Loimer, Kamtal, Österrike 680:-
2020 Domaine du Colombier, Crozes-Hermitage, Frankrike 865:-
2018 Grand Tokaij, Edes, Szamarodni, Ungern  135:-/glas

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus