Festvåningsmenyer
Meny Chatham
Toast skagen
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
Wallenbergare
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
Smulpaj
Med kompott, havresmulor och vaniljssås
Crumb pie served with compote, oat crumbs and custard
Menypris: 625:-/person
Meny Högfeldt
Burrata
Med tomater på olika vis, solrospesto, basilika och brödkrisp
Burrata served with tomatoes in different ways sunflower pesto, basil and bread crisp
Bakad Regnbågsfilé
Serveras med broccolino, syrat fänkål, Sandefjordsås med gräslök och örtslungad kokt potatis
Baked fillet of Rainbow trout served with broccoli, Sandefjord sauce with chives and herb tossed boiled potato
Cremé Brulée
Med färsk vanilj
New wanilla
Menypris: 725:-/person
Meny Cullberg
Tartar på lax
Servera med forellrom, ägg, kapris, syrlig gurka, hängd gräddfil och rågkrisp
Tartar on salmon with trout roe, egg, capers, pickled cucumber, sour cream and rye crisp
Rosastekt ryggbiff
Servera med ragu på puylinser, grönsaker & anklever, rostade marinerade tomater, rödvinssås och tryffelpotatispuré
Pink roasted beef steak served with ragu on puy lentils, vegetagbles &-duck liver, roasted marinated tomatoes, red wine sauce and truffle potato puree
Chokladmousse
Med hallonkompott, saltrostad mandel och frasig sockerkaka
Chocolate mousse served with raspberry compote, salt roasted almonds and crispy sponge cake
Menypris: 850:-/person
Drinktilltugg
75:-/styck
Skagen på ljust bröd med löjrom från Bottenviken och rödlök
Shrimps on mayonnaise on light bread with bleak roe and pickled red onion
Tartar på lax med bakad äggula, lök, friterad kapris, forellrom och brödkrisp
Tartar on salmon with baked egg yolk, fried capers, trout roe and bread crisp
Bakad gulbeta med getost, salvia, frasig mandel och honoung
Baked yellow beet root with goat cheese, sage, crispy almonds and honey
Anklevermousse på crostini med aprikoskompott och rostade hasselnötter
Ducklivermousse on crostini served with apricot compote and roasted hazelnuts
Drinkförslag
BUBBEL
Rigol Cava, Brut 580 kr / flaskan
Champagne Billecarte salmon 995 kr /flaskan
DRINKAR
Belini 189 kr
Persikopuré och Champange
Mimosa 189 kr
Apelsinjuice och champagne
Vinförslag
VINPAKET CHATHAM
2019 Pascal Jolivet Sancerre Blanc 2019 645:-
2021 Bourgogne Joseph Drouhin 710:-
Grådask, Tawny Port 88:-/glas
VINPAKET HÖGFÖLDT
2016 Chianti Terre di Cresci, Poggiotondo, Chanti, Italien 750:-
2018 Poilly-Vinzelles, Joseph Drouhin 760:-
2019 Chateau Fontebride, Sauternes. Bordeaux, Frankrike 135:-/glas
VINPAKET CULLBERG
2016 Weingut Fred Loimer, Kamtal, Österrike 660:-
2020 Domaine du Colombier, Crozes-Hermitage, Frankrike 865:-
2018 Grand Tokaij, Edes, Szamarodni, Ungern 135:-/glas

