Festvåningsmenyer
Meny Chatham
TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread
WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree
SMULPAJ
Med kompott, havresmulor och vaniljssås
Crumb pie served with compote, oat crumbs and custard
Menypris: 625:-/person
Meny Högfeldt
BURRATA
Med rostade örtmarinerade tomater, picklade gröna tomater och pisagenötter
Burrata served with roasted herb marinated tomates, pickled green tomatoes and pistachio nuts
LÄTTRIMMAD BAKAD REGNBÅGSFILÈ
Serveras med rostad fänkål, skaldjurssås och krossad potatis toppad med smetana, potatiskrisp, kavring-& forellrom
Baked fillet of Rainbow trout served with broccoli, Sandefjord sauce with chives and herb tossed boiled potato
VANILJPANNACOTTA
Med hallon och kolakaka
Vanilla pannacotta served with raspberry and caramel cake
Menypris: 725:-/person
Meny Cullberg
GUBBRÖRA
På karvrig servereas med forellrom, hyvlade rädisor och pepparrot
A stirred mess with anchovies, egg, onion, sour cream & dill served with trout roe, grated radish and horse radish
ROSASTEKT ENTRECOTE
Serveras med tomatsallad, kryddsmör, rödvinssås och rostad småpotatis
Pink roasted entrecote served with tomatosalad, spicy butter, red wine sauce and roasted small potatoes
CHOKLADMOUSSE
Med passionsfrukt och mandelflarn
Chocolate mousse served with passion fruit and almond chips
Menypris: 850:-/person
Drinktilltugg
75:-/styck
Skagen på ljust bröd med löjrom från Bottenviken och rödlök
Shrimps on mayonnaise on light bread with bleak roe and pickled red onion
Tartar på lax med bakad äggula, lök, friterad kapris, forellrom och brödkrisp
Tartar on salmon with baked egg yolk, fried capers, trout roe and bread crisp
Bakad gulbeta med getost, salvia, frasig mandel och honoung
Baked yellow beet root with goat cheese, sage, crispy almonds and honey
Anklevermousse på crostini med aprikoskompott och rostade hasselnötter
Ducklivermousse on crostini served with apricot compote and roasted hazelnuts
Drinkförslag
BUBBEL
Rigol Cava, Brut 600 kr / flaskan
Champagne Henriot 995 kr /flaskan
DRINKAR
Kir Royal 185 kr
Creme de cassis och Champange
Mimosa 185 kr
Apelsinjuice och champagne
Vinförslag
VINPAKET CHATHAM
2019 Pascal Jolivet Sancerre Blanc 2019 680:-
2021 Bourgogne Joseph Drouhin 720:-
Grådask, Tawny Port 88:-/glas
VINPAKET HÖGFÖLDT
2016 Chianti Terre di Cresci, Poggiotondo, Chanti, Italien 860:-
2018 Poilly-Vinzelles, Joseph Drouhin 760:-
2019 Chateau Fontebride, Sauternes. Bordeaux, Frankrike 135:-/glas
VINPAKET CULLBERG
2016 Weingut Fred Loimer, Kamtal, Österrike 680:-
2020 Domaine du Colombier, Crozes-Hermitage, Frankrike 865:-
2018 Grand Tokaij, Edes, Szamarodni, Ungern 135:-/glas