Festvåningsmenyer

Meny Chatham

TOAST SKAGEN
Med löjrom från Bottenviken
Shrimps mixed with dill and mayonnaise on toasted bread


WALLENBERGARE
Serveras med gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör & potatispuré
Mousseline of veal served with green peas, lingon berries, browned butter and potato puree


SMULPAJ
Med kompott, havresmulor och vaniljssås
Crumb pie served with compote, oat crumbs and custard 

 

Menypris: 625:-/person

 

Meny Högfeldt

BURRATA
Med rostade örtmarinerade tomater, picklade gröna tomater & pistagenötter
Burrata served with roasted herb marinated tomates, pickled green tomatoes and pistachio nuts


LÄTTRIMMAD BAKAD REGNBÅGSFILÈ
Serveras med rostad fänkål, skaldjurssås & krossad potatis toppad smetana, potatiskrisp, kavring & forellrom 
Baked fillet of Rainbow trout served with oven baked fennel, shellfish sauce and crushed potato topped with sour cream, potato crisp, dark rye bread and trout roe

VANILJPANNACOTTA
Med hallon och kolakaka
Vanilla pannacotta served with raspberry and caramel cake 


Menypris: 725:-/person

 

Meny Cullberg

GUBBRÖRA
På kavring serveras med forellrom, hyvlade rädisor & riven pepparrot
A stirred mess with anchovies,  egg,  onion, sour cream & dill served with trout roe, grated radish and horse radish

ROSASTEKT ENTRECOTE
Serveras med tomatsallad, kryddsmör, rödvinssås och rostad småpotatis
Pink roasted entrecote served with tomatosalad, spicy butter, red wine sauce and roasted small potatoes

CHOKLADMOUSSE
Med passionsfrukt & mandelflarn
Chocolate mousse served with passion fruit and almond chips

 

Menypris: 850:-/person

Drinktilltugg

75:-/styck

Skagen på ljust bröd med löjrom från Bottenviken och rödlök
Shrimps on mayonnaise on light bread with bleak roe and pickled red onion 

Tartar på lax med bakad äggula, lök, friterad kapris, forellrom och brödkrisp
Tartar on salmon with baked egg yolk, fried capers, trout roe and bread crisp 

Bakad gulbeta med getost, salvia, frasig mandel och honoung
Baked yellow beet root with goat cheese, sage, crispy almonds and honey

Anklevermousse på crostini med aprikoskompott och rostade hasselnötter
Ducklivermousse on crostini served with apricot compote and roasted hazelnuts

Drinkförslag

BUBBEL
Cava, Masia Salat Brut 650 kr 

Champagne, Charles Heidsieck Brut Réserve 1250 kr

DRINKAR
Kir Royal 185 kr
Creme de cassis och Champange

Mimosa 185 kr
Apelsinjuice och champagne

 

Vinförslag

VINPAKET CHATHAM
2023 Wittman 100 Hills Riesling Trocken, Tyskland  650kr
2022 Bourgogne Joseph Drouhin, Frankrike 820:-
Grådask, Tawny Port 88:-/glas

VINPAKET HÖGFÖLDT

2022 Livio Felluga – Friuli, Italien 875:-
2021 Poilly-Vinzelles, Joseph Drouhin, Frankrike 995:-
2019 Chateau Fontebride, Sauternes. Bordeaux, Frankrike 135:-/glas

VINPAKET CULLBERG

Krusovice & 4cl Op-Andersson 210:-
2019 Collussion Washington State, USA 860:-
2018 Tokaij, Ungern  135:-/glas

Restauranger som ingår i Stockholms Restauranger & Wärdshus