Boka ett bord eller
ett helt rum

Boka bord

Här kan du boka ett bord för ett helt sällskap upp till sex personer.
Är ni fler eller har andra önskemål och frågor är ni
varmt välkomna att höra av er till vår mail: 
info@konstnarsbaren.se

KB Festvåningar

Till oss kommer man för att äta och umgås. I våra olika festvåningar kommer ni få en minnesvärd upplevelse – oavsett om det handlar om en privat middag, en affärslunch, konferens, mingel eller bröllop. Lämna en bokningsförfrågan via: info@konstnärsbaren.se.

ATELJÉN

I den klassiska Ateljén kan ni sitta mellan 10-44 personer, omgivna av väggmålningar, skapade av några av den svenska konsthistoriens största namn. Ett stycke konsthistoria som inte liknar något annat.

PERLAN

Är ni ett mindre sällskap och föredrar total avskildhet från övriga restaurangen, kan ni välja vår minsta chambre séparée Perlan. Här kan upp till 7 gäster beställa mat via en diskret knapptryckning och även få en separat ingång om ni vill. 

LOUNGEN

Den stora, ljusa och mer moderna Loungen har en egen bar och passar bra för större tillställningar. Här finns plats för 60 gäster vid mingel och 29 personer för sittande måltid vid runda, vackert dukade bord.

Festvåningsmenyer

Mingel och drinktilltugg 65:-/styck

Skagen på ljust bröd med löjrom och syrad lök

Rensteksröra på mörkt bröd med pepparrot, lingongelé och krasse

Tartar på lax med bakad äggula, lök, friterad kapris, forellrom och brödkrisp

Bakad gulbeta med getost, salvia, frasig mandel och honoung

Anklevermousse på crostini med aprikoskompott och rostade hasselnötter

Drinkförslag:

Bubbel

Rigol Cava, Brut 545 kr / flaskan

Champagne Biller carte salmon  895 kr /flaskan

Drinkar

Belini 
Persikopuré och Champange

Mimosa 185 kr
Apelsinjuice och champagne

 

Meny Chatham

Toast Skagen

Med löjrom och krasse

Wallenbergare

Med gröna ärtor, rårörda lingon, skirat smör och potatispuré

Äppelpaj

Med smörstekta kavringsmulor och vaniljssås

Menypris: 575:-/person

 

Meny Högfeldt

Skogsvampssoppa

Med tryffelfärskost, äpple, smörstekt svamp och krutonger

Bakad regnbågsforell

Serveras med rökt forellrom, bräserad fänkål, picklad beta, ärtstomp och beurre blanc 

Cremé Brulée

Med färsk vanilj

Menypris: 655:-/person

Meny Cullberg

”Hummercocktail”

På kokt hummer från Kanada och Rhode island dressing

Kalv Provencale

Helstekt serveras med rökt sidfläsk, solkyssta tomater, franska bönor, varmt vitlökssmör, rödvinssås och potatisterrin

Vaniljparfait

Med maränger, bärkompott, vispad grädde och varm chokladssås

Menypris: 850:-/person

Vinförslag

Vinpaket Chatham

Pascal Jolivet Sancerre Blanc 2019 625:-
Naudin – Doudet, Bourgogne  640:-
Massolino Moscato d´Asti 110:-/glas

Vinpaket Högfeldt

Tio Pepe, Palomino fino, Sherry (Muy Seco)  64 :- / glas
Poilly-Vinzelles, Joseph Drouhin 695:-
Tokaij ”Oremus 5 Pyttons”  145:-/glas

Vinpaket Cullberg

Friuli, Pinot Grigio 605:- 
Castello Tricerchi, Brunello Di Montalcino 1190;-
Banyuls, Rimage, Bila-Haut  120:-/glas

Restauranger som ingår i Melanders Group